جنگل ابر شاهرود قسمتی از قدیمیترین و زیباترین جنگلهای هیرکانی است با گونههای گیاهی و جانوری نادر، یکی از زیباترین نقاط شهرستان شاهرود میباشد. این جنگل با ۳۵ هزار هکتار وسعت در ادامه جنگلهای سرسبز شمال کشور به دلیل این که در اغلب مواقع فضای این جنگل را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است. در این جنگل ابرها آنقدر به درختها نزدیک اند که بهنظر میرسد جنگل بر روی ابرها سوار است و میتوان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشماندازهای طبیعت ایران محسوب میشود.
ساعت ۱۵ مورخه ۲۸/۷/۹۴ با جمعی از دوستان در فلکه قصرالدشت شیراز جمع شدیم.بعد از هماهنگی های لازم در ساعت ۱۷ با یک دستگاه مینی بوس هیوندای با تعداد ۱۷ نفر به سمت شاهرود راه افتادیم.در ساعت ۱۷:۴۵ به مرودشت رسیدیم.پس از مدتی توقف کوتاه وتهیه کیک تولد (تولد یکی از بچه های گروه رو به صورت سورپرایز تو مینی بوس واسش جشن گرفتیم) به سمت سعادت شهر و صفاشهر حرکت کردیم. شام را در مینی بوس خوردیم. ساعت ۶ صبح روز ۲۹/۷/۹۴ به پلیس راه خور- جندق رسیدیم و پس از مدتی توقف ساعت ۷ صبح در جندق صبحانه خوردیم و به سمت شاهرود راه افتادیم و پس از گذراندن حسینان و رشم و خورزان در ساعت ۱۳:۱۵ به شاهرود رسیدیم.در شاهرود دو نفر از دوستان به جمع ما پیوستند و مجموعا با ۱۹ نفر به سمت روستای ابر راه افتادیم.پس از گذراندن تقریبا ۱ ساعت در ساعت ۱۴:۳۰ به روستای ابر رسیدیم.در آنجا در خانه یکی از دوستان که راه بلد ما نیز بود ناهار خوردیم وپس از عوض کردن لباس و آماده کردن کوله پشتی ها در ساعت ۱۶:۳۰ با مینی بوس به سمت جنگل ابر رفتیم.پس از طی مسافت ۲۰ دقیقه ای با مینی بوس پیاده شدیم و ساعت ۱۷ حرکت در مه را شروع کردیم.پس از حدود ۱ ساعت راهپیمایی در ساعت ۱۸ به ابتدای جنگل رسیدیم و به دلیل تاریکی هوا هد لامپ های خود را روشن کرده و به مسیر ادامه دادیم.پس از طی مسافتی کوتاه ساعت ۱۸:۳۰ برای کمپ زدن و احداث چادر و شب مانی توقف کردیم.به دلیل سردی هوا عده ای برای جمع کردن هیزم رفتند.بقیه به برپایی چادر به صورت دایره ای پرداختند. پس از مستقر شدن آتش روشن کردیم و از گرما و زیبایی آتش لذت بردیم. کم کم دوستان از سردی هوا به چادر و کیسه خواب پناه بردند و خوابیدیم.
ساعت ۶ صبح مورخه ۳۰/۷/۹۴ بیدار شدیم و تا ساعت ۷ جهت بیدار شدن دوستان و گرم شدن دور آتش منتظر ماندیم. سپس ساعت ۸ صبحانه خوردیم و با آماده شدن و جمع کردن وسایل در ساعت ۹:۱۵ حرکت را آغاز کردیم. این جنگل زیبا در جنوب شهرستان علیر مسیر جاده علیآباد به شاهرود با مختصات جغرافیایی ۵۷ و ۵۴ تا ۱۲ و ۵۵ شرقی و ۴۲و ۳۶ تا ۵۰ و ۳۶ عرض شمالی قرار داشته، از خاور به جنگل اولنگ، از جنوب به کوه قاسم و کوه ابر و قطری و از باختر به کوه یخام و تکیانو محدوداست. ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن دما در فصل گرما و وجود چشمهسارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع از شاخصههای این جنگل است. میزان بارندگی در این منطقه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر و متوسط حداکثر دما ۲۰ و حداقل دما شش درجه سانتیگراد است. از چشمههای دایمی منطقه میتوان به چشمه آلوچال، آب شرش و آبشار اشاره کرد.
وجود ۸۵ نوع گونه گیاه مانند راش، بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان، گونههای کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر به همراه گونههای گیاهی نادر مانند نارون، بارانک، سرخدار و مانند آنها جنگل ابر را به موزهای طبیعی تبدیل کرده است. آب و هوای خاص این جنگل، درختان متفاوتی را در خود پرورش داده که برخی از این درختها با شکل خاص خود روی زمین خزیدهاند و منظره زیبایی پدید آوردهاند. جنگل ابر یکی از بانکهای گیاهان دارویی سرشار در کشور شناسایی شده است، که همه ساله مشتاقان و علاقه مندان را از گوشه کنار جهان به سوی خود دعوت میکند.
در قسمتهای جنوبی جنگل، یعنی قسمتی که به روستاها نزدیکتر است پوشش گیاهی تنک دیده میشود. در عمق جنگل تپههای پرشیبی وجود دارد که سراسر پوشیده از درختان بلند است. مشهورترین درخت منطقه اورس است. درختی با ریشههای بلند که روی زمین میخزد. مناطق ابتدایی جنگل ابر ییلاق چوپانان گلستانی است، اما در عمق جنگل اثری از انسان دیده نمیشود.
در ساعت ۱۴:۳۰ جهت صرف ناهار در کنار رودخانه توقف کردیم.ساعت ۱۶:۵۰ به ادامه مسیرپرداختیم و در ساعت ۱۷:۵۰ از جنگل ابر خارج شدیم و به روستای شیرین آباد رسیدیم.پس از استراحت وهماهنگی های لازم در ساعت ۲۱ با ۲ عدد نیسان مسیر روستای شیرین آباد تا ابر را طی کردیم.
ساعت ۲۱:۵۰ به روستای ابر رسیدیم و پس از استراحت و صرف شام ساعت ۲۳:۵۰ با مینی بوس از روستایی ابر خارج شدیم و به مقصد روستای مصر راه افتادیم.شب را در مینی بوس گذراندیم.ساعت ۷:۲۰ مورخه۱/۸/۹۴ صبح به پلیس راه خور- جندق رسیدیم.در ساعت ۹ در روستای فرحزاد جهت خرید صبحانه و ناهار توقف کوتاهی انجام دادیم و به سمت کویر مصر حرکت کردیم.در ساعت ۱۰ در ابتدای کویر و قبل از روستای مصر جهت صرف صبحانه توقف کردیم.در ساعت ۱۰:۴۵ به سمت روستای مصر حرکت کردیم و ساعت ۱۱:۱۰ به روستای مصر رسیدیم.
مصر (نامهای پیشین: چاه دراز، کلاته یوسف، مزرعه یوسف) روستایی از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است.این روستا در دشت کویر ایران و و در ۴۵ کیلومتری شرق جندق و در ۶۰ کیلومتری شمال خور واقع شده است. روستای مصر یا کویر مصر درست در میانه راه دامغان به نائین و اصفهان قرار دارد. مصر به همراه دو روستای بسیارکوچک دیگر به نامهای امیرآباد و فرحزاد دریک خط شمالی– جنوبی به طول حدود ۶ کیلومتر واقع شدهاند. این روستا یکی از مناطق جذاب گردشگری ایران بهحساب میآید و نام دریای شنی کویر مصر برای بسیاری از طبیعتگردان آشناست.
وجود چاه آب عمیق، سرسبزی منطقه بیابانی و کشت درخت گز و … جهت جلوگیری از جابجایی شنهای روان، بلوار به عرض حدود ۵۰ متر داخل روستا، وجود خانههای قدیمی و بازسازی آنها جهت اسکان توریست، موتور سواری، شترسواری در کویر و از همه مهمتر وجود نیزارهایی وسیع و سرسبز در فاصله ۵ کیلومتری روستا و وجود تپههای شنی در اطراف آن از جمله عواملی هستند که باعث جذب توریست در دل کویر گشته است و حضور توریستهای خارجی برای دیدن عجایب کویر مرکزی ایران در آن فراوان است. بسیاری از منجمان ایرانی و خارجی آسمان صاف و تاریک این مکان را برای برپایی کارگاههای رصدی خود انتخاب میکنند و همچنین بسیاری از عکاسان از طبیعت کویری آنجا برای عکاسی استفاده می نمایند.
پس از استراحت و عوض کردن لباس در ساعت ۱۳ به سمت کویر مصر حرکت کردیم.پس از راهپیمایی و گرفتن عکس و فیلم و شترسواری در ساعت۱۴:۴۵ مشغول کباب کردن جوجه و صرف ناهار شدیم.پس از ناهار در ساعت ۱۷:۲۰ به سمت روستای مصر راه افتادیم. راس ساعت ۱۸ به روستا رسیدیم و عوض کردن لباس آتش روشن کردیم و به صحبت و خاطره تعریف کردن پرداختیم.سپس در ساعت ۲۱:۳۰ در یکی از کافه های روستا شام خوردیم .
ساعت ۷ صبح مورخه ۲/۸/۹۴ بیدار شدیم و تا ساعت ۸صبحانه آماده کردیم ودر ساعت ۹ به جمع کردن وسایل پرداختیم.در ساعت ۱۰:۳۰ به مقصد شیراز حرکت کردیم.پس از گذشتن از پلیس راه خور – جندق در ساعت۱۲:۱۰ به اردکان رسیدیم و در آنجا در ساعت ۱۴:۵۰ ناهار خوردیم و به مسیر ادامه دادیم. در ساعت ۱۷:۱۵ از پلیس راه یزد- شیراز گذشتیم و در ساعت ۲۳:۳۰ به شیراز فلکه قصرالدشت رسیدیم.