صبح جمعه ساعت ۶:۳۰ تعداد ۲۳ نفر ازاعضای گروه خود را به میدان قصرالدشت ، شیراز رسانند. ساعت ۷ حرکت خود را به سمت تنگ خرم ناز آغاز کردند . از همان ابتدا نشاط و شادی رفتار اعضای گروه فضای مینی بوس را پر کرده بود و کسالت مثال زدنی صبح جمعه را به کلی در دل خود محو کرده بود . ساعت ۱۰ صبح خود را به ابتدای مسیر تنگ خرم ناز در دل رشته کوه های متصل به دنا رساندیم. پیراهن سبز و زیبایی طبیعت بکر این مکان، نشاط و امید را در دل بچه ها دو چندان کرد و با روحیه فراوانی الهام گرفته از طبیعت ناب کار خود را شروع کردند. و ساق را به دل دره خرم نار زدیم تا این که بعد از حدود ۲ ساعت کوهپیمایی ،به مرحله ای رسیدم که لذتی همراه با استرس در خود پنهان داشت ، عبور از رودخانه خرم ناز …..
با تدبیر سرپرستی گروه، با کمی سختی و به سلامت از عرض رودخانه، که دارای حدود ۱۰ متر عرض و تا ۲ متر عمق بود گذر کردیم و اعضای با نشاط و شاداب گروه با همکارای هم کوله پشتی های بچه ها را عبور دادند. با لباس های خیس و لرزیدن از سرمای آب رودخانه، به راه خود ادامه دادیم وبعد از ۳۰ دقیقه مکانی را برای استراحت انتخاب کردیم .بعد از صرف نهار،چای و کمی استراحت ،چند تن، به آب سرد رودخانه زدند ولذت شنای همراه با سرما را به تن خریدند .در ساعت ۴ با اعلام آقای حسن پور (سرپرست)زنگ دل کندن از این طبیعت بی مثال به صدا در آمد و اعضا برای بر گشت کوله های خود را بستند .ساعت ۷ به وسیله نقلیه رسیدیم و به سمت شیراز حرکت کردیم .ساعت ۱۰ شب به شیراز رسیدیم و روزی زیبا و سرشار از نقطه های شاد کننده را در دل دفتر خاطره های خویش ثبت کردیم .
آرزومند چنین روزی برای شما …….
با سپاس فراوان از اعضای با نشاط گروه
این منطقه در ابتدای استان کهکیلویه و بویر احمد در سمت راست گردنه ماه پرویز به مختصات ۵۰درجه و ۴۳ دقیقه شرقی و ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه شمالی و ارتفاع ۲۵۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد.
پوشش گیاهی منطقه شامل خارهای کوتاه، چند نمونه کنگر، کاهوی وحشی، فرفیون و گیاهان مرتعی است که خوشبختانه به علت جلوگیری از چرای بی رویه دام ها ،پوشش گیاهی منطقه افزایش پیدا کرده است.
درختان این منطقه شامل بادام وحشی، بلوط، بنه، بید، گلابی و گردوی وحشی، زالزالک ، سنجد، ارژن، الـوک(بخورک) و… می باشد.
پرندگان و جانوران منطقه به ترتیب شامل انواع سهره، دم جنبانک، جغد، دارکوب، گنجشک سانان ، خرس، گراز، گرگ، شغال، کفتار، روباه، سنجاب، خرگوش و انواع پستانداران کوچک می باشد. لازم به ذکر است که در سال ۷۵ در این منطقه پلنگ دیده شده اما بعد از آن دیگر مشاهده نشده است.
رودخانه این منطقه رودخانه ای دائمی است که یک سرشاخه آن که در قسمت تنگ خرم ناز است دارای آب سالم است که البته در فصل کوچ عشایر تا حدودی آلوده می شود اما در حال حاضر آلودگی مشاهده نشد. دیگر سرشاخه های آن از تنگ تیزاب، تنگ براق، تنگ سرخ و تنگ گنجه ای عبور می کند که به علت ورود فاضلاب های روستایی و سموم دفع آفات نباتی، آب آن آلوده شده و جمعیت آبزیان آن که غالبا قزل آلا می باشد کاهش یافته است. با پیوستن پشمه های خرانداز به شاخه دیگر رودخانه، رودخانه بشار تشکیل شده که از یاسوج عبور کرده و پس از پیوستن به زهره به خلیج فارس می رسد.
این منطقه تحت فرسایش سطحی آبی قرار دارد که دلایل عمده آن چرای بی رویه دام ها، شخم در جهت شیب و روش های نامناسب آبیاری می باشد. این عوامل باعث کاسته شدن از عمق خاک قابل بهره برداری شده است. در بسیاری ار نقاط رسوبات سبک دیده می شود که نشان دهنده فعال بودن رودخانه می باشد البته میزان فرسایش بسته به فصول مختلف بارش متفاوت است.
از نظر زمین شناسی سنگ های منطقه مربوط به دوران سوم زمین شناسی و از جنس مارن و سنگ بستر است. یکی دو گسل خاص در منطقه وجود دارد از جمله گسل اسلام آباد که باعث جلوگیری از نفوذ آب و انتقال آب به لایه های تحتانی شده است.