گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز گروه دوچرخه سواری آذرخش شیراز

برنامه چهار روزه استان بوشهر

سه شنبه ۱۲/۱/۹۳ ساعت۸ صبح میدان معلم جمعی از دوستان خوب آذرخشی دور هم گرد آمدند. ساعت ۹ شیراز را ترک کرده و راهی استان بوشهر شده تا یک اردوی ۴ روزه، و به یاد ماندی در کنار یکدیگر داشته باشند .

IMG_0542
بعد از دشت ارژن دوستان در کنار هم نشتند و میان وعده ای خورند و دمی با هم صحبت کردند .ساعت ۱۲ به شهرستان پر از خاطره کازرون رسیده و مقداری تخمه هندوانه سنتی خریداری نموده و به سمت استان بوشهر حرکت کرده ،در مسیر جاده بوشهرحوالی ساعت ۳ بعد از ظهردررستوران جمشیدی ، نهار بسیار لذیذی خوردیم وبه سمت خاییز حرکت نمود یم .


حوالی ساعت ۵ بود که به  منطقه زیبای خاییز رسیدیم . منطقه خاییز در جنوب شرقی شهرستان تنگستان به وسعت تقریبی حدود ۳۵۰۰۰ هکتار قرار دارد. این منطقه از شمال به رودخانه باهوش و ارتفاعات قلعه دختر ،از جنوب به ارتفاعات بیرمی ،از شرق به کوه سرخ و از غرب به اهرم محصور می شود.  کوه های خاییز از مجموعه رشته کوههای زاگرس  است وبلندترین کوه  منطقه بیرمی نام دارد که ارتفاع آن۱۹۵۰ متر می باشد.به این کوه بلندبام استان بوشهر نیز گفته اند. وجود این کوه و همینطور وجود چشمه های آب شیرین کوه بیرمی باعث وجود آب وهوایی معتدل در این منطقه شده است . متوسط درجه حرارت سالانه ۶/۲۴ سانتیگراد و بارندگی ۲۶۰ میلیمتر می باشد. خاییز مجموعا شامل ده روستا و آبادی را شامل می  شود که مهمترین آنها عبارتند از بنیون ، گشی ،مخدان ، یخ و آشی .مقصد ما تنگ بنیون بود.
این تنگ در جنوب روستایی به همین نام واقع است. شروع مسیر تنگ از کنار مسجدی، چند صد متر پایین تر از روستا است. تنگه بسیار سرسبز و پوشیده از درختان پده ،انار، بنه ، بادام وحشی (باسوره)، مرکبات ، نخل ، کنار ، انجیر ،درختچه هایی همچون گز ، خرزهره ، شیر بادام ،بوته هایی همچون هلپه ، گون ، گل گندم و علفهایی مثل گاوزبان ، بارهنگ ، دم روباه ، است که هر چه به انتهای آن نزدیک میشوید بر تراکم درختان افزوده می شود، تا جایی که در برخی ازمناطق برای عبور از میان درختان باید نشست.شب را در باغ یکی ار اهالی خوب و مهمان نوازروستای بنیون اسکان یافتیم و چادر ها را بر پا کردیم و تمام اعضاء با کمک یکدیگر شامی بسیار به یاد ماندنی مهیا کردند.
چهارشنبه صبح ۱۴ /۱/۹۳ بعد از صرف صبحانه وسایل را جمع کرده و به ابتدای تنگ رفته و به سمت چشمه ها حرکت کرده در میان تنگه رودی جاری است که آب آن را چشمه های واقع در انتهای تنگ تامین می کنند. نیزارهای زیبایی اطراف رود را پوشانیده است. چشمه ها در کنار یکدیگر  واقع شده اند و دو حوضچه به عمق حدوداً یک متر را تشکیل داده اند.وساعتی چند، در حوضچه ها شنا کردیم و همان جا بساط نهار را برپا کردیم .
شب به روستای آبدان رسیدیم و آنجا اسکان یافتیم .پیج شنبه ۱۵/۱/۹۳ بعد از صرف صبحانه به سمت غار نمکی رفتیم . این غار یکی دیگر از جاذبه های گردشگری گنبد نمکی است وجود غارهای نمکی فراوان که با انحلال رسوبات نمکی و معدن ایجاد شده و در درون غارها بلورهای زیبا به صورت استلاگمیت و استلاکمیت یا همان قندیل با اشکال متفاوت می باشد.قندیل ها به اشکال متفاوت به قدری زیبا تشکیل گشته اند که اغلب غارها با استفاده از اشکال همین قندیلها نامگذاری شده اند. این غار در گنبد نمکی قرار دارد که یکی از جاذبه های گنبد نمکی می باشد .گنبد نمکی دشتی در استان بوشهر و در نزدیکی روستای گنخک و در فاصله ی ۱۴۴ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و  ۶۴ کیلومتری شهر خورموج قرار دارد و بزرگترین و زیباترین گنبد نمکی ایران و خاورمیانه به شمار می آید.

درمسیر غارآبشارهای نمکی زیبایی بود،که این آبشارهای طبیعی که در مسیر آب راه‌های گنبد و در کوهپایه‌های پایین دست قرار دارند به شکل‌های مختلف و در اندازه‌های متفاوت زیبایی خاصی به منطقه بخشیده است و در فصل گرما به واسطه تبخیر زیاد آب، بلورهای نمکی ضخیمی در مسیر آبشارها ایجاد کرده که با لغزش آب بر روی بلورهای نمکی و تابش آفتاب منظره‌ای شگرف و زیبا ایجاد کرده است.
بعد از برگشتن ار غار نمکی و صرف نهار به سمت کنگان حرکت کردیم وباز هم ماجرای خرابی ماشین و اسکان ما به کمک میکانیک کار کازرونی آقای داوودی .جمعه ۱۵/۱/۹۳ به سمت پارک ملی دریایی نای بند حرکت کردیم .پارک ملی نای بند با مساحت ۴۹۸۱۵ هکتار در دو استان بوشهر (بخش عسلویه شهرستان کنگان) و هرمزگان (شهرستان پارسیان بخش کوشکنار) قرار دارد. مجموعه پارک ملی دریایی زیر نظر اداره کل محیط زیست شهرستان کنگان می‌باشد. حدود ۲۷ هزار هکتار این منطقه دریایی و بقیه خشکی است. بخش شمال غربی پارک دریایی نای‌بند محدود به روستای «بیدخون» و تاسیسات سمّی عسلویه‌است و بخش شرقی آن در قسمت خشکی «کوشکنار» و در قسمت خشکی–آبی جنوب بندر «تِبن» است
وساعت ۶ عصر بود که به سمت شیراز حرکت کردیم وساعت ۱۲ شب، دوستان آذرخشی که شام نمی خواستند و رژیم غذایشان بهم می خورد در فیروز آباد کباب لذیذی خوردند و ساعت ۲ شب به شیراز رسیدیم و باز هم سفری دیگر و خاطرات زیباتری رقم خورد.

IMG_0505 IMG_0455 IMG_0456 IMG_0453 IMG_0449 IMG_0417 IMG_0426 IMG_0441 IMG_0595 IMG_0582 IMG_0579 IMG_0575 IMG_0572 IMG_0557 IMG_0555 IMG_0547

۲ دیدگاه نوشته شده است! می توانید دیدگاه خود را بنویسید

  1. Reza گفت:

    با درود و خداقوت
    تنگ بنیون بسیار زیباست و من که در فصل پاییز رفتم بسیار خنک و پر از خرما و انار شیرین می باشد که همچنان بردرختان ماده است. البته چشمه ها و آبگیرهای زیبا دارد . همچنین غار نمکی و خود کوه نمکی که کلوت های نمکی آن با هر باران تغییر شکل می دهند و همچنین استلاگمیت و استلاکتیت های غارها که با هر باران نیز تغییر شکل می دهد. ایشاله همیشه به شادی و سفر باشید

  2. سعید گفت:

    به به عجب برنامه ای بوده، غار که عالی بوده… دلم خواست

دیدگاه خود را به ما بگویید.

Login

Lost your password?